Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-03@03:28:30 GMT

اتفاق عجیب درباره قیمت جوجه یک روزه

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۸۴۱۹۴

اتفاق عجیب درباره قیمت جوجه یک روزه

از ابتدای سال جاری افزایش قیمت جوجه یکروزه به بیش از قیمت مصوب، تبدیل به یکی از بزرگترین چالش‌های مرغداران در تولید شده است. قیمت مصوب هر قطعه جوجه یکروزه ۴ هزار و ۲۰۰ تومان تعیین شده، اما در شهریور ماه از مرز ۱۱ هزار تومان نیز گذشت. با اوج گرفتن قیمت جوجه یک روزه وزارت جهاد کشاورزی برای کنترل بازار بخشنامه‌ای صادر کرد که طبق آن باید فاصله جوجه‌ریزی در هر دوره پرورش به ۹۰ روز و میزان جوجه ریزی هر واحد به ۲۰ درصد کمتر از ظرفیت کاهش می‌یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اجرای این بخشنامه منجر به افت قیمت جوجه یکروزه در بازار شد و قیمت جوجه یکروزه از ۱۱ هزار تومان به ۷ هزار تومان رسید.

اما این کاهش قیمت پایدار نبود، چراکه بر اساس دستورالعمل جهادکشاورزی برخی استان‌ها از این دستورالعمل مستثنی شدند و همین موضوع اختلافات بسیاری ایجاد کرد و در نهایت مجددا قیمت جوجه یکروزه افزایش یافت و از ۷۰۰۰ تومان به ۹۰۰۰ تومان رسید.

گرانی در بازار جوجه یکروزه ادامه داشت تا اینکه دولت با شعار تأمین کافی گوشت مرغ و بازگشت آرامش به بازار به شرکت سهامی پشتیبانی امور دام کشور اجازه داد نسبت به واردات تخم مرغ نطفه دار گوشتی مورد نیاز کشور در قالب برنامه زمان بندی وزارت جهاد کشاورزی طی شش ماهه دوم سال ۱۴۰۰ اقدام نماید..

اما صدور این اجازه برای آنکه بازار جوجه یکروزه روی آرامش را به خود ببیند کافی نبود و همچنان بازار این نهاده مهم تولید مرغ در نوسان و گرانی بود.

با ادامه نوسان و گرانی در بازار جوجه یک روزه، اتحادیه و تشکل‌های تولید در بخش مرغ گوشتی نامه‌های متعددی به دولت و وزارت جهاد کشاورزی ارسال کردند. از جمله آن‌ها نامه کارگروه پیشگامان بهره وری طیور به وزیر جهاد کشاورزی کشاورزی با عنوان ضرورت اقدامات تثبیت بازار جوجه یک روزه از ابتدای مهر بود.

از مهمترین خواسته‌های این کارگروه در نامه به وزیرجهاد کشاورزی، نظارت جدی، سریع و عادلانه بر قیمت‌های مصوب در کلیه حلقه‌های تولید، اصلاح آنالیز قیمت حلقه جوجه یکروزه متناسب با هزینه‌های جاری و انتقال آن در آنالیز قیمت حلقه مرغ گوشتی و ابلاغ آن به واحد‌های مربوطه برای نظارت بر بازار و آماده سازی بازارگاه برای عرضه جوجه یک روزه بود.

پس از آن بود که بالاخره محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور، مصوبه مربوط به واردات تخم مرغ نطفه دار گوشتی از سوی شرکت پشتیبانی امور دام کشور را اصلاح و ابلاغ کرد.

وی در این ابلاغ نوشت: هیات وزیران در جلسه مورخ ۱۴ مهر ۱۴۰۰، به پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی و به استناد اصل (۱۳۸) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، با اصلاح مصوبه مربوط به واردات تخم مرغ نطفه دار گوشتی از سوی شرکت پشتیبانی امور دام کشور موافقت کرد.

به موجب این اصلاحیه، قرار بر این بود میزان واردات تخم مرغ نطفه دار گوشتی مورد نیاز کشور از ۹۵ میلیون عدد به ۱۲۰ میلیون عدد افزایش یابد.

انتظار می‌رفت با ابلاغ معاون اول رئیس جمهور، بازار جوجه یکروزه دست کم برای مدتی آرام شود، اما خبر‌ها حاکی از ادامه گران فروشی در این نهاده تولید است.

حبیب اسدالله نژاد، نائب رئیس کانون انجمن صنفی تولیدکنندگان مرغ گوشتی کشور در گفتگو با اقتصاد آنلاین درباره وضعیت بازار جوجه یکروزه اظهار کرد: بازار جوجه یکروز همچنان در نوسان است. دلیل نوسان قیمت و گران فروشی این نهاده تولید مرغ عدم تناسب میان عرضه و تقاضا است.

وی ادامه داد: درحال حاضر میزان عرضه و تقاضای جوجه یکروزه متناسب با یکدیگر نیست و عدم تناسب بین آن‌ها قیمت‌ها را بالا برده است.

اسدالله نژاد نیاز ماهانه صنعت مرغ گوشتی کشور به جوجه یکروزه را ۱۲۵ میلیون قطعه و حداکثر میزان عرضه جوجه یکروزه در بازار را ۱۱۵ میلیون قطعه درماه عنوان کرد.

به گفته وی؛ فاصله ۱۰ میلیون قطعه‌ی بین عرضه و تقاضا، بازار این نهاده مهم تولید را برهم زده و قیمت‌ها را به چند برابر مصوب رسانده است.

اسدالله نژاد با بیان اینکه قیمتی که اکنون هر قطعه جوجه یکروزه به دست مرغداران می‌رسد ۸ تا ۹ هزار تومان است، اظهار کرد: این در حالی است که آخرین قیمت مصوب تعیین شده برای هر قطعه جوجه یکروزه ۴ هزار و ۲۰۰ تومان بوده است.

وی در پاسخ به این پرسش که تولیدکنندگان جوجه یکروزه معتقدند با توجه به افزایش هزینه‌ها نرخ مصوب باید اصلاح شود، گفت: در صورت اصلاح نرخ مصوب نیز قیمت منطقی هر قطعه جوجه یکروزه بین ۵ تا ۶ هزار تومان است، در حالی که واحد‌های مرغ مادری قیمت آن را به بیش از ۸ هراز تومان افزایش داده اند

نائب رئیس کانون انجمن صنفی تولیدکنندگان مرغ گوشتی کشور، قیمت تمام شده هرکیلوگرم مرغ با حداقل قیمت جوجه یک روزه یعنی ۸ هزار تومان را نزدیک به ۲۱ هزار تومان اعلام کرد.

اسدالله نژاد معتقد است؛ در صورت اصلاح قیمت مصوب جوجه یکروزه از ۴ هزار و ۲۰۰ تومان به ۵ تا ۶ هزار تومان قیمت مصوب خرید مرغ از مرغداران باید از ۱۷هزار و ۱۰۰ تومان به ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان افزیش یابد

وی قیمت هر کیلوگرم مرغ گرم برای مصرف کننده در صورت اصلاح قیمت جوجه یکروزه به ۵۰۰۰تا ۶۰۰۰تومان را حدود ۲۸ هزار تومان دانست.

اسدالله نژاد در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی بر اینکه چرا به رغم ابلاغ معاون اول رئیس جمهور برای واردات تخم مرغ نطفه دار کاهش قیمت جوجه یکروزه اتفاق نیفتاد، گفت: برای کاهش قیمت جوجه یکروزه در ننتیجه واردات تخم مرغ نطفه دار باید حداقل ۲۱ روز منتظر ماند، چرا که این حداقل زمان برای تبدیل تخم مرغ‌های نطفه دار وارداتی به جوجه و عرضه به بازار است.

وی پیش بینی کرد که در نیمه ماه آینده (آبان ماه) شاهد کاهش نسبی قیمت جوجه یکروزه در بازار در نتیجه عرضه جوجه‌های تخم مرغ‌های نطفه دار وارداتی باشیم.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: واردات قیمت مرغ مرغداران جوجه جوجه یک روزه مخبر واردات تخم مرغ نطفه دار گوشتی قطعه جوجه یکروزه وزارت جهاد کشاورزی بازار جوجه یکروزه قیمت جوجه یکروزه جوجه یکروزه بازار جوجه یک اسدالله نژاد قیمت جوجه یک جوجه یک روزه هزار تومان قیمت مصوب مرغ گوشتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۸۴۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیب‌زمینی کیلویی چند؟

خسرو طالبی اظهار داشت: امروز قیمت هر کیلو سیب‌زمینی سر زمین ۸ تا ۱۰ هزار تومان است، اما همین سیب‌زمینی با قیمت بیش‌تری به دست مصرف‌کننده می‌رسد و این یعنی نظارت صحیحی از تولید تا توزیع وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، روز گذشته وزارت جهاد کشاورزی عوارض ۶۰ درصدی برای صادرات سیب زمینی با کد تعرفه ۰۷۱۰۱۰۰۰ از ۱۵ اردیبهشت ماه و به منظور تامین نیاز داخل تا اطلاع ثانوی اعمال کرد.

رئیس انجمن ملی سیب‌زمینی در پاسخ به چرایی تعیین عوارض ۶۰ درصدی برای صادرات سیب زمینی اظهار کرد: ناهماهنگی‌هایی که در تصمیم گیری‌های وزارت جهاد کشاورزی وجود دارد، باعث نگرانی است، زیرا اگر دلیل اصلی تعیین عوارض تامین بازار داخلی باشد، سازمان تعاون روستایی چندین هزار سیب زمینی را در اردبیل با قیمت کیلویی ۸۰۰۰ تومان خریداری کرده و در انبار‌ها موجود است. یعنی کمبودی در این بخش نداریم.

وی با تاکید بر اینکه کمبودی در تولید نداریم و مشکل اصلی ما عدم نظارت صحیح بر بازار است، گفت: از مبدا تا مقصد نظارت درستی بر توزیع محصولات وجود ندارد. قیمت سیب زمینی در مبدا یعنی جنوب کرمان سر زمین کیلویی ۸۰۰۰ تا ۱۰ هزار تومان است، اما همان سیب زمینی در برخی از مناطق تهران به کیلویی ۵۵ هزار تومان می‌رسد.

رئیس انجمن ملی سیب‌زمینی اضافه کرد: نیاز به نظارت بیشتر در بخش توزیع داریم. این درست نیست که تصمیمات از پشت میز گرفته شود. یعنی، چون قیمت سیب زمینی در تهران به ۵۵ هزار تومان رسیده برای صادرات آن عوارض ۶۰ درصدی وضع شود. نیاز است بررسی‌های میدانی صورت گیرد و با تشکل‌های این بخش جلساتی گذاشته و با آن‌ها مشورت شود.

تولید سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی

وی با اشاره به اینکه سالانه ۵ تا ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود، گفت: سرانه مصرف سیب زمینی با احتساب بذر حدود ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تن و میانگین صادرات در ۵ سال گذشته نیز ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تن است. سال گذشته ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تن سیب زمینی تولید و ۳۰۰ هزار تن صادرات صورت گرفت. این یعنی با کسر نیاز بازار داخل، برای سال ۱۴۰۳ حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزارتن سیب زمینی‌های سال گذشته در سردخانه‌ها وجود دارد که قرار است با سیب زمینی‌های جدید وارد بازار شود.

این تولیدکننده سیب زمینی تصمیمات یکباره برای صادرات را عاملی برای کاهش انگیزه تولیدکنندگان دانست و گفت که با این تصمیمات استمرار تولید تهدید می‌شود و اثراث منفی آن بر بازار نمایان خواهد شد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به استان‌های تولیدکننده سیب زمینی اشاره کرد و گفت: سیب زمینی در جنوب کرمان (جیرفت)، گلستان و خوزستان در حال تولید و عرضه به بازار است و از ماه‌های بعد علاوه بر این استان‌ها، فارس، اصفهان، همدان و سپس اردبیل نیز اضافه می‌شوند.

رئیس انجمن ملی سیب زمینی در ادامه گفت: امروز قیمت هر کیلو سیب زمینی سر زمین ۸ تا ۱۰ هزار تومان است. این در حالیست که قیمت سیب زمینی برای تولیدکننده کیلویی ۱۲ هزار تومان تمام می‌شود. حال سوال اینجاست که چرا باید تولیدکننده در حال حاضر سیب زمینی را که پارسال تولید کرده و هزینه‌های سردخانه و انبار را متحمل شده کیلویی ۸ تا ۱۰ هزار تومان بفروشد، ولی مغازه‌داران کیلویی ۵۵ هزار تومان؟ علت این موضوع چیست؟

وی در پایان گفت: برای تحقق شعار سال از مسئولان خصوصا وزیر جهاد کشاورزی درخواست داریم که تشکل‌های بخش خصوصی و مردم را برای جهش تولید مشارکت دهند. انجمن هم برای تحقق شعار سال و جهش تولید و مشارکت‌های مردمی جهادی خدمت می‌کند.

دیگر خبرها

  • تفاوت عجیب قیمت خودرو در ایران و امارات
  • اتفاق عجیب در آزادی/ این پرسپولیسی‌ها دیگر محبوب نیستند
  • نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت تا ساعت ۱۳:۰۰
  • سیگنال عجیب قیمت ارز به بازار خودرو/ پژوپارس چند قیمت خورد؟
  • سیب‌زمینی کیلویی چند؟
  • آغاز خرید مرغ تولید خوزستان توسط شرکت پشتیبانی امور دام
  • اتفاق عجیب در مراسم خاکسپاری | وقتی حاضران زیر خاک دفن می‌شوند! + ویدئو
  • اشتباه وحشتناک به قیمت حذف والیبالیست هلندی از لیگ‌ملت‌ها
  • اتفاق عجیب در صحن علنی مجلس /نمایندگان به جداول بودجه دسترسی ندارند!
  • اتفاق عجیب در فوتبال ابران؛ ورثه سرمربی، شاکی جدید تیم شد!